Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Vedd könnyedén az iskolakezdést!

Szeitz Krisztina
2020.09.03 08:57
Vedd könnyedén az iskolakezdést!

Elérkezett szeptember és vele együtt az iskola időszaka is. Gyermekeink a hosszú kényszerpihenő, illetve a nyári szünet után ismét visszakerültek az iskolába. Vigyázzunk hát egészségükre!

Itt van az ősz, itt van újra

Az idei nyár más volt, mint  a többi -sajnos. Az viszont kétségtelen tény, hogy véget ért és kezdetét vette szeptember, vagyis az ősz. Bár még melegek és sokáig világosak a nappalok, azért a hűvösebb idő vészes közeledte benne van a levegőben. Az iskolák megnyitották kapuikat és gyerkőceink ismét közösségbe kerültek. Igaz, ez az idei tanévkezdés egy picit más, mint korábban. Egy kicsivel jobban oda kell figyelni mindenre, így az egészség védelmére is. Az újra csoportos közegbe való visszatérés egyik legjelentősebb velejárója, hogy az eddig esetleges elszigeteltségben lévő gyermek találkozik társaival, a közösséggel és így hirtelen új behatásnak van kitéve szervezete.

A hagyományos tanévkezdés során is előfordul, hogy leterhelődik a gyermekek immunrendszere, hiszen egy addig szüneteltetett állapot köszönt be ismét, amely gyakran feszült lehet. A mostani világhelyzetben ez a stressz fokozottabb, amihez hozzáadódik még az egyének szervezetében lévő saját baktérium- és vírusállomány keveredése. Ezen organizmusok ilyenkor ismét találkoznak és esetlegesen kicserélődnek, így plusz terhet rakva az immunrendszerre. Ez egy elkerülhetetlen és természetes folyamat, amitől nem szabad félni, illetve félteni a gyerekeket.

Egyetlen egy dolgot tehetünk: figyelni kell a tisztaságra és erősíteni gyermekeink immunrendszert – persze a felnőttekével együtt.

 

Erős immunrendszer, a legjobb védőpajzs

Az emberi szervezet, így a gyerkőcök egészségének kulcsa alapvetően a kiegyensúlyozott hétköznapokban, a megfelelő táplálkozás, mozgás kombinációjában, valamint az optimális vitamin- és nyomelemellátottságban keresendő. Feltétele a változatos étrend, de sajnos önmagában ennyi nem elegendő. Érdemes szem előtt tartani, hogy a jelenleg megvásárolható élelmiszerek csökkent tápanyagtartalommal rendelkeznek, így mindenképpen hangsúlyt kell fektetni a napi szintű vitaminpótlásra is. Ehhez célszerű magas minőségű étrend-kiegészítőket választani.

A MARNYS® laktóz-és gluténmentes, természetes alapanyagú, allergénmentes és sok esetben vegán vitaminjai jelenthetik a tökéletes megoldást. A folyékony gyermek és felnőtt táplálékkiegészítők remek alternatívái a szükséges vitaminok és nyomelemek kiegyensúlyozott beviteli formájának. A készítmények folyékony formában tartalmazzák hatóanyagaikat, ezért 90-98%-os felszívódási arányt garantálnak, vagyis jelentősebb hasznosulással bírnak, mint a piacon fellelhető tablettás, vagy gumicukor formájú társaik.

A MARNYS® gyermekek számára kifejlesztett vitaminjai, mint a Protect Junior, a Junior Vit, a Cebida és a Ferrobine Max Vaskontroll (igaz ez utóbbi felnőtteknek is ideális vaspótló) segítik a kicsik immunrendszerének normál működését. A helyesen funkcionáló és erős immunrendszer időben legyőzi a nemkívánatos kórokozókat, így csökkentve a betegségek kialakulásának esélyét.

Persze minden vitaminfajtát és nyomelemet érdemes szükség szerint pótolni, azonban a vasra muszáj kiemelt tekintettel lenni. Miért? A vashiány tünetei közt szerepel a fáradékonyság, csökkent szellemi és fizikai teljesítőképesség, ingerlékenység, fejfájás és koncentrációs zavar is. További jellegzetes ismertetőjel a száraz bőr és a hajhullás. A vashiányos állapot következtében a gyermekek fogékonyabbak lehetnek egyes fertőzésekre is. Éppen ezért célszerű megelőzni a bajt és vasban gazdag ételek mellett - mint a máj, tökmag, tojássárgája és hüvelyesek, amelyek nem igazán a gyerkőcök kedvencei - a Ferrobine Max Vaskontroll- Gyomorbarát vaspótlás nevet viselő vastartalmú készítmény tudatos alkalmazását a napi rutinba beiktatni.

A termék biszglicinát (másnéven vas-kelát) formájában tartalmaz vasat, továbbá cinket és B-komplexet (B1-, B2-, B9- és B12-vitamin). Cseresznye ízének hála még a válogatós gyermekeknek is ügyesen beadható. Kreatív módon akár különféle gyümölcsturmixokba is bele lehet csempészni. Próbáld ki az alábbi juice receptet, mely a Ferrobine Max vaskészítményt ínycsiklandó módon tartalmazza.

Vaspótló Juice - hozzávalók:

 

A Ferrobine Max Vaskontroll fogyasztása 4 éves kor felett ajánlott, de felnőttek számára ugyancsak kiválóan alkalmas, akár várandósság, illetve szoptatás időszaka alatt. Színezékmentes és VEGÁN, ezért a különféle ételintoleranciával, esetleg ételallergiával küzdők is fogyaszthatják. A vas-biszglicinátról jó tudni, hogy könnyebben tolerálható a gyomorban/bélrendszerben, mint a vas egyéb oldatai, ezáltal 20%-kal csökkenti az emésztőszervi kellemetlenségeket. Így a nagyobb egyéni érzékenység sem lehet akadály a vas étrend-kiegészítővel való pótlásának.

 

Összeségében konklúzióként elmondható, hogy megfelelő odafigyeléssel és gondoskodással biztonságban tudhatjuk gyermekeink egészségét. Tudatos előrelátással a betegségek kialakulásának esélye a minimálisra szorítható, melynek pozitív hozadékaként a gyermekeknek több energiája és ideje marad új élmények szerzésére és a boldog percek maradéktalan megélésére, ezen kihívásokkal teli időszakban is.

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.