Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Programötletek az őszi szünetre

Szeitz Krisztina
2020.10.17 18:00
Programötletek az őszi szünetre

Nyakunkon az őszi szünet. Használjuk ki minden pillanatát - legyen akár eső vagy napsütés - vitaminpótlással vigyázva az egészségre!

Már javában benne vagyunk az őszben, mely egyik nap színpompásan ragyogó arcát mutatja, máskor rideg, viharos valójában csap le ránk. Ez az évszak olyan akár az élet: egyszer fenn, egyszer lenn! De pont ettől annyira különleges. Adjuk hát át magunkat minden egyes pillanatának, amíg lehet - ehhez pedig a közelgő őszi szünet remek alkalmat teremt!

Szóval jöjjön néhány programötlet a hónap utolsó hetére. Persze az önfeledt szórakozás közben a megfelelő őszi immunerősítésről se feledkezzünk meg!

Napsütésben

A gyönyörűséges őszi színkavalkádban egyszerűen élvezet a kirándulás. Legyen szó városi sétáról vagy akár egy erdei kirándulásról. Ha szerencsénk van és az idő engedi, akkor mindenképpen érdemes aktív programokat szervezni.

Ilyen lehet a Fővárosi Állatkert vagy a Budakeszi Vadaspark felkeresése, de akár a Margit-szigeten eltöltött rövidebb séta is feltöltheti a testet és a lelket.

Fővárosi panorámáért irány a Hármashatárhegy és természetesen a Normafa.

Azok számára, akik a városi zajtól való abszolút mentességre vágynának a Dunakanyar, a festői Börzsöny, a szépséges Mátra és a vadregényes Bükk garantáltan nem okoz csalódást! Az immunerősítő tulajdonságáról is ismert erdei túrákat színes falevelek, gesztenye és különféle termések szedésével lehet fokozni, melyből aztán otthon remek őszi hangulatot idéző dekoráció készíthető, természetesen együtt a családdal.

Esőben

Előfordulhat, hogy az őszi szünetet eső áztatja. De ettől sem szabad megrémülni, hiszen a szomorkás idő remek alkalmat teremthet egy klasszikus, egyben feltöltő és méregtelenítést segítő családi wellness-re.

Esőben is nagyszerű programlehetőség az ország különböző szegleteiben található barlangok felfedezése. Ezek közül Budapesten a Pál-völgyi és a Szemlő-hegyi-hegyi barlang abszolút kihagyhatatlan. Balatonnál a Csodabogyós-barlang, a Mecsekben az Abaligeti-cseppkőbarlang, míg az ország északkeleti határán a híres Aggteleki-cseppkőbarlang tartogat izgalmas élményeket. Lillafüreden pedig a Szent István-barlang szintén remek választásnak bizonyulhat. A barlangtúrák amellett, hogy érdekesek, még némelyikük gyógyhatással (enyhítik a légúti megbetegedéseket) is rendelkezik, érdemes ezt kiaknázni.

Ugyanakkor az is megeshet, hogy a szomorkás időt felhasználva összeül otthon a család és az internet előtti szórakozást választja. Ilyenkor előkerülhet a Monopoly, vagy egyéb társasjáték, esetleg a magyar kártya, de akár a logikai képességeket edző sakkjátszmákra is sor kerülhet.

Immunerősítés az őszi szünetben is!

Időjárástól függetlenül célszerű az őszi időszakban kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő öltözék megválasztására, a vitamindús táplálkozásra és az immunerősítők tudatos alkalmazására. A csalóka időnek köszönhetően ilyenkor könnyebb megfázni, ezért a réteges ruházat mellett ajánlott napi szinten gyógyteákat kortyolni. Illetve okos döntés D-vitamin cseppeket, multivitamint és C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőket rendszeresen alkalmazni. Mindemellett figyeljünk a cukorfogyasztás mérséklésére és együnk zöldségekben, gyümölcsökben bővelkedő ételeket.

Persze azt nem mondom, hogy egy-egy hűvös estén, főleg az őszi szünet szabad perceiben nem esik jól egy finom forrócsoki elkortyolása, de azért csak csínján az édes élvezetekkel.

Tudom, sokszor könnyebb mondani, mint betartani a napi szintű immunerősítő készítmény alkalmazását, ezért érdemes azt akár a reggeli juice-ba belekeverve „észrevétlenül” fogyasztani. A MARNYS® folyékony étrend-kiegészítői erre tökéletesen alkalmasak. Így például a VIT-C 1000 - Immunkontroll a liposzómák erejével nevet viselő vegán vitamin tökéletes alapanyaga lehet a reggeli napindító italnak és nem csak az őszi szünet időszakában!

 

C-vitamin Boost JUICE hozzávalók:

1 ivóampulla VIT-C 1000

narancs

grapefruit

lime

citrom

1,5 dl víz

 

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.