Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Mi a szerepe a K2-vitaminnak?

Szeitz Krisztina
2020.07.27 15:19
Mi a szerepe a K2-vitaminnak?

Napjainkban a különféle étrend-kiegészítők és multivitaminok a virágkorukat élik. Ennek legfőbb oka, hogy egyre nehezebb a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, immunerősítő vitaminokat, ásványi anyagokat pusztán élelmiszerekből fedezni.

Nem véletlen tehát, hogy a K2-vitamin, különösen D3-vitaminnal való kombinációban ott szerepel a gyakran emlegetett vitaminfajták listáján. A K2- és a D3-vitamin szinergiája szerepet játszik a megfelelő kalcium-anyagcserében, ezzel elősegítve a csonttömeg fenntartását, valamint a szív- és érrendszer védelmét.

A K2-vitaminról fontos tudni, hogy egy zsírban oldódó vitaminfajta és a K-vitamin család leggyakrabban használt tagja. A vitamin K2 alapvetően részt vesz a normál csontozat fenntartásában, a csontképző folyamatokban, így csökkentve az oszteoporózis (csontritkulás) kialakulásának kockázatát.  Ezen felül elengedhetetlen szerepe van a megfelelő véralvadásban, illetve meggátolja a kalcium érfalakban történő lerakódását is. A vitamin K2 egyfajta szállítóként funkcionálva segíti a kalcium megfelelő helyre jutását és felszívódását.

A MARNYS® K2-VITAMIN és D3-VITAMIN folyékony formulájú étrend kiegészítője olívaolaj alapú, ennek köszönhetően kevésbé érzékeny az oxidációra, ezért nagyobb stabilitást biztosít a terméknek, mint a K2D3-vitamin egyéb változatai.

Amennyiben K2-vitamin cseppeket szeretnél vásárolni, tekintsd meg webáruházunk kínálatát, kérdés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.