Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

MÁJUS 20. - A méhek világnapja

MARNYS®
2022.05.20 15:33
MÁJUS 20. - A méhek világnapja

Május 20-a 2018 óta a Méhek világnapja. Ezen a napon emlékezünk meg a méhek fontos szerepéről, ugyanis nélkülük nagy bajban lenne az elővilág.

A Marnys számára lényeges a környezetvédelem és a fenntarthatóság, így természetesen a méhek létét is kulcsfontosságúnak tartjuk. 

Miért éppen ezen a napon? 

Ezen a napon, május 20-án született a modern méhészet atyja, a szlovén Anton Janša, akinek sokat köszönhetünk, mint a méhészet úttörőjének. Május hónap egyébként is több szempontból is fontos a méhek életében, mivel az év ötödik hónapjaként az egyik féltekén a tavasz csúcsán a porzó tevékenység zajlik, a másik féltekén, ősszel pedig éppen a méz betakarítása történik. 

Nélkülük bajban lennénk: Méhek nélkül nincs ökoszisztéma! 

Ez a kettős tevékenység járul hozzá az ökosztisztéma változatosságának a fenntartásához: a méhek nélkül ugyanis létfontosságú élőlények pusztulnának el, ezzel pedig a hovatovább a földi lét is veszélybe kerülne. A méhek porzó tevénysége nélkül a növények 75%-a elpusztulna! 

Ennek ellenére évről évre rosszabbodik a méhállomány helyzete. Az urbanizáció, a klímaváltozás és a különböző rovarirtók használata miatt a méhek fokozott veszélynek vannak kitéve! Védelmüket folyamatosan szorgalmazni szükséges; cégünk számára is fontos, hogy a méhek védve legyenek, sőt, cégünk az egyik legnagyobb gyógyászati célú méhészeti termék felhasználó, hiszen több termék is a méhek szorgalmas munkája miatt jött létre. 

Méhek a Marnys-nál

Támogatói vagyunk a spanyol Amigos de las Abejas Alapítványnak, amely a méhek védelmét szolgáló projekteket fejleszt ki. Az alapítvány céljai között szerepel: 

  • felhívni a lakosság figyelmét a méhek fontosságára az ökoszisztémák fejlődésében és megőrzésében,
  • népszerűsíteni a méhészetet, mint a méhek utolsó fellegvárát,
  • a méhekkel hozzájárulni a leromlott ökoszisztémák helyreállításához,
  • méhekkel vagy méhészettel kapcsolatos kulturális és művészeti rendezvények ösztönzése

Mit köszönhetünk a méheknek? 

A méheknek köszönhetjük az élelmiszeriparban és gyógyászatban egyaránt gazdag felhasználású mézet, propoliszt és méhpempőt. Mindezek természetesen termékeinkben is jelen vannak, és kiváló hatásuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek! 

Röviden: a méhpempő, a méhkirálynő tápláléka, amelyet az energia anyagcserében részt vevő telítetlen zsírsavak aránya jellemez, kiemelve a 10-hidroxi-2-decénsavat (10-HDA). A propolisz pedig az a gyantás anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére használnak, de számunkra is használható többek között baktériumok és kórokozók ellen. 

A MARNYS® Propolvit Defens – A LÉGZÉS VITAMINJA az egész család számára ideális készítmény, mely támogatja az évszakok változáshoz történő alkalmazkodást és az immunfunkciókat. A kényelmesen használható, egyadagos ivóampullák formulája kombinálja a méhpempőt, a propoliszt, a kolosztrumot, a Reishi és Shiitake gomba kivonatokat és a B6-vitamint. A MARNYS® MEGA 2000 MÉHPEMPŐT TARTALMAZÓ étrendkiegészítője pedig akár súlyos betegségek kiegészítő kezelésére, férfi és női meddőség elkerülésére, illetve a termékenység fokozására és megelőzésére is kiválóan alkalmas.

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.