Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Ismerd meg a Homoktövist!

Szeitz Krisztina
2020.06.13 15:18
Ismerd meg a Homoktövist!

Egészségtudatosság, immunvédelem, természetes C-vitamin tartalom? Igen, mindez egy különleges superfoodba zárva!

A betegségek megelőzése, elkerülése érdekében célszerű immunrendszerünk megfelelő működésére elegendő figyelmet fordítani. Ennek egyik módja a magas minőségű vitaminok és olyan válogatott superfoodok fogyasztásában rejlik, mint az egyik legmagasabb C-vitamin tartalommal megáldott növény, a homoktövis.

 

Miért pont a homoktövis?

A hippophae rhamnoides-t az emberiség évezredek óta ismeri és használja. A gyakran csodanövényként aposztrofált homoktövis az egész világon elterjedt és népszerű. Ennek megfelelően hazánkban is sokfelé lehet találkozni vele, hiszen itt, a Kárpát-medencében őshonos fajnak számít.

Habár bogyós termését nyersen is lehet fogyasztani, alapvetően feldolgozott formában, gyümölcsléként, lekvárként vagy ivóléként hasznosítják. Leveléből ízletes, antivirális hatású teát készítenek, ami jól példázza, hogy a homoktövis rendkívül sokoldalú gyógynövény.

Így már nem is olyan meglepő, hogy a népgyógyászaton túl e rendkívüli superfood erejét a gyógyszeripar is felfedezte magának. Ennek megfelelően napjainkban leggyakrabban étrend-kiegészítő formájában találkozni vele.

Egyre erősödő népszerűségét jelentős flavonoid, A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, E-, K-vitamin és már említett rendkívül magas C-vitamin tartalmának köszönheti. Ezen kívül nagy mennyiségben fellelhetők benne különféle ásványi anyagok (például magnézium, vas, kálium, kálcium), karotinoid, E-vitamin, monoszacharidok, aminosavak, flavonoidok, zsírsavak, fitoszterolok, zeaxantin-észterek és fenolos vegyületek is.

A magas és széles spektrumú hatóanyagtartalomból adódóan a homoktövis elsőrangú immunerősítőként van jelen a köztudatban. Érdemes belőle minél többet és többször szervezetünkbe juttatni.

Természetesen immunrendszerünk azonnali felturbózására a bogyók nyers valójában történő fogyasztása lenne a legideálisabb, de sajnos kevés embert látni egy tál homoktövist csemegézni. Amíg ez a tendencia nem változik, addig marad a koncentrált formában történő felhasználása. Szerencsére az emberi szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságait így is tökéletesen élvezhetjük.

 

A homoktövis jótékony hatásai

A homoktövis igencsak szerteágazó hatásának köszönhetően érhette el, hogy világszerte ismert és keresett gyógynövényként tekintünk rá. Kiterjedt hatása révén gyógyító erejére minden évszakban számíthatunk.

Lássuk pontosan miben nyújt segítséget:

 • Széleskörű antibakteriális tulajdonságokkal bír.
 • Rendkívül hatékony antioxidáns.
 • Növeli a fizikai és szellemi erőnlétet és jóllétet.
 • Mérsékli a nehéz helyzetek okozta stressz káros hatásait, kiegyensúlyozza az idegrendszert.
 • Tisztítja a májat.
 • Csökkenti a magas vérnyomást.
 • Enyhíti az allergiás reakciókat.
 • Kedvezően befolyásolja az emésztőrendszert, ezzel segítve a szervezet ellenálló képességét.
 • Általános gyulladáscsökkentő, de elsősorban a bőr és nyálkahártyára van jótékony befolyással, továbbá segíti a sejtregenerálódást.
 • A szem egészségi állapotát is pozitívan befolyásolja.
 • Általános immunerősítő szerepe vitathatatlan.

A homoktövis pozitív tulajdonságait mi, a MARNYS®-nál INMUPEC DeFEnS étrend-kiegészítőnkbe zárva igyekszünk mindenki számára elérhetővé tenni. Termékünk folyékony, gyorsan felszívódó formulájának köszönhetően, bárki számára könnyedén fogyasztható. Így akár az idősebb korosztály, illetve a nyelési nehézségekkel küzdők is könnyedén alkalmazhatják. Ampullás kiszerelésének köszönhetően pedig napközben akárhová egyszerűen magunkkal vihető. Finom narancsos ízvilágának hála bevétele kellemes élmény és még az utóíze is finom. A termék esetleges cukortartalmától sem kell tartani, hiszen növényi édesítőszerrel készült.

A vegánok és ételintoleranciával küzdők által is biztonságosan alkalmazható, hiszen semmilyen állati eredetű összetevővel nem rendelkezik.

A MARNYS® INMUPEC DeFEnS étrend-kiegészítőben a homoktövis mellett 9 fajta vitamint (B1-, B2-, B3-, B6-, B7-, B9-, B12, C-, E-vitamin) és olyan további superfoodokat találni, mint a fekete bodza és az echinacea.

A B12-vitamin tartalom azért figyelemre méltó, mert alapvetően ez a kobalamin néven is emlegetett vitamin kizárólag állati eredetű táplálékban van jelen. Tehát a vegánok természetes úton egyszerűen nem tudják bejuttatni szervezetükbe. Hiánya következtében krónikus fáradtság, fizikai erőnlétromlása, memóriazavar és ideggyengeség lép fel. Az INMUPEC DeFEnS termékben megtalálható B12-vitamin szintetizált, vagyis fermentálással előállított, így a vegánság követelményeinek abszolút megfelel.

 

MARNYS® INMUPEC DeFEnS termékben a homoktövis mellett fellelhető superfoodokról:

A fekete bodza ugyancsak jelentős C-vitamin és gyulladáscsökkentő cykotin tartalmáról ismert. Legfontosabb tulajdonsága baktérium- és vírusellenes, bélrendszeri gyulladást csökkentő hatása, ennek révén támogatja a szervezetet a betegségek elleni harcban. Hiszen az tudott, hogy a megfelelő ellenállóképesség az egészséges bélrendszernél kezdődik.

Az echinacea, más néven kasvirág immunstimuláló gyógynövény, ugyancsak hatékonyan száll szembe a gyulladásokkal, légúti és bőrgyógyászati megbetegedésekkel.

A homoktövis, bodza és echinacea egy termékben való egyesítésével egy olyan minőségi táplálékkiegészítő született, mely bizonyítottan támogatja a szervezet védekezőképességét és segíti az immunrendszer optimális működését.

A termék összetevőinek harmóniája, egymást erősítő pozitív hatásuk mellett nem lehet eleget hangsúlyozni az INMUPEC vegán mivoltát. E tény azért is különösen fontos, mert a vegán életmódot követőknek még inkább figyelniük kell a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag és vitaminpótlásra, így a fent említett B12-vitamin bevitelére. Ehhez pedig készítményünk nyújt elsőrangú segítséget.

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.