Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Halloween körkép az egészség jegyében

2020.10.31 06:00
Halloween körkép az egészség jegyében

Október vége, november eleje a Halloween, Mindenszentek, illetve Halottak napja körül forog. De vajon tudjuk pontosan miről is szólnak?

Halloween - Mindenszentek - Halottak napja

Ha a Halloween kerül szóba, valószínűleg legtöbbünknek a töklámpás, az amerikai party feeling, a horrorfilmek és az ijesztő jelmezek jutnak eszünkbe. Ez a mára vidámnak ható hagyomány, mely az angolszász országokból indult, világszinten igen jelentős népszerűségre tett szert és hazánkban is egyre nevesebbé kezd válni. Eredete azonban igencsak régre, egészen a kelta időkig nyúlik vissza. E pogány esemény keveredett a római kori ünnepekkel, majd az angolszász országok szokásaival, végül Amerika egyik legjelesebb ünnepévé nőtte ki magát. Úgy tartják, hogy Halloween éjszakáján, vagyis október 31-én a legkeskenyebb a határvonal az élők és a holtak világa között.

Míg Halloween a fekete macskákról, boszorkányokról, faragott töklámpásokról és a szórakozásról szól, addig november 1. és november 2. a megemlékezés és tiszteletadás jegyében zajlik.

A katolikus gyökerű Mindenszentek (Festum Omnium Sanctorum) napján az üdvözült lelkekre, míg Halottak napján az üdvösséget el nem nyert eltávozottakra emlékezünk. Az eredetileg katolikus Halottak napján manapság a más felekezethez, vagy egyikhez sem tartozók is hagyományosan virággal a kézben keresik fel a temetőket és gyertyát gyújtva emlékeznek meg a másvilágra távozott szeretteikről.

Értékeljük életünk minden pillanatát, vigyázzunk egészségünkre!

A Halloweeni időszak a megemlékezés mellett az élet tiszteletét is eszünkbe juttathatja. Ilyenkor egy pillanatra megállni látszik a hétköznapok végtelennek tűnő malomkereke, hogy ráeszméljünk az élet múlandóságára, egészségünk értékességére. Különösen ebben a vírusoktól terhelt időszakban, egyre többet kell gondolnunk létünk múlandóságára, immunrendszerünk állapotára. Ezért éljünk meg minden egyes pillanatot, értékeljük azt, amink van, szeressük és segítsük egymást.

A boldog és kiegyensúlyozott mindennapok eléréséhez tartsuk szem előtt céljainkat, legyünk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk, élvezzük ki a természet nyújtotta csodákat, a színeket, az esőt és a napsütést egyaránt. Vigyázzunk testünkre, immunrendszerünkre és igyekezzünk boldogok lenni!

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.