Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Halkollagénnel a szép bőrért és az egészséges ízületekért!

Szeitz Krisztina
2020.07.10 10:06
Halkollagénnel a szép bőrért és az egészséges ízületekért!

10 000 mg I-es típusú hidrolizált tengeri halkollagén a bőr feszességéért, rugalmasságáért és a porcok egészségéért!

Középpontban a kollagén

Napjainkban egyre többet hallani a kollagénfogyasztás előnyeiről és hasznosságáról. Központi szerepe egyáltalán nem túlzott, hiszen az emberi szervezet egyik elengedhetetlen kelléke. Hiányában számtalan nem várt kellemetlen testi tünetet tapasztalhatunk. Ezen tünetek mélyebb boncolgatása előtt érdemes tisztázni, mi is pontosan a kollagén és miért oly nélkülözhetetlen számunkra?!

A kollagén tulajdonképpen egy nagy molekulájú fehérje, mely a megfelelő izomzat, az egészséges kötőszövet, az ízületek, valamint a haj-bőr-köröm triumvirátusának kulcsfontosságú alkotóeleme, így egyfajta „szépségvitaminként” is funkcionál. Megfelelő kollagénszinttel az esetleges ízületi sérülések regenerálódásának folyamata gyorsítható, mely tény különösen az aktív, sportos életet élők számára lényeges.

Ezen túlmenően a porckopás, másnéven artrózis elkerülésében is egyértelmű szerepet játszik. Ha nincs kielégítő kollagénpótlás, akkor a porcok könnyebben és gyorsabban használódnak el, ezzel állandósult fájdalmat, mozgásszervi nehézségeket okozva. Ezen felül a kollagénről elmondható, hogy a sejtek és szövetek összetartásáért ugyancsak felelős, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen egyfajta ragasztóanyagként funkcionál a szervezetben. Tehát a test olajozott működéséhez egész egyszerűen elengedhetetlen.

 

A kollagén felsorolt szervezetre gyakorolt pozitív hatásai egyértelműen jelentősek, sokan mégsem ezért, hanem szépségápolási célzattal használják. Ez teljesen rendben is van, hiszen a haj, bőr és körmök egészségének fenntartásában ugyancsak jelentős pozíciót tölt be. Ami azt illeti, bőrfeszesítő hatása elvitathatatlan. Legújabb kutatások kimutatták azt is, hogy hiányában fokozódik a cellulit kialakulása, vagyis még eggyel több ok, mely rendszeres fogyasztására buzdít.

 

Hatékony beépülés, avagy hogyan tartsuk megfelelő szinten?

Alapvetően tudni, kell, hogy a kollagént az emberi szervezet hozzávetőlegesen 25 éves koráig bőven termeli. Nagyjából 25 éves kor felett ez a termelődés szép fokozatosan elkezd lassulni. Ezért a kor előrehaladtával egyre inkább figyelni kell pótlására.

Fontos, hogy a kollagén csak és kizárólag állati eredetű táplálékban található meg. Így elsősorban halakban, húsokban és belsőségekben van jelen. Sajnos a 21. századi táplálkozási szokások vizsgálata során látható, hogy pusztán étkezéssel elegendő mennyiségű kollagén bevitele szinte lehetetlen. Habár a finom húsleves fogyasztása révén még akár észrevétlenül is lehet bejuttatni belőle, de ez édeskevés a kívánt cél eléréséhez. Főleg úgy, hogy a napi fehérjebevitelünk 10%-át tulajdonképpen a kollagénnek kellene kitennie. Ezért érdemes olyan magas minőségű táplálékkiegészítő formájában pótolni a hiányt, mint a MARNYS® ARTROHELP MARINE 10 000 mg terméke.

Persze ez még önmagában nem elegendő, hiszen dohányzással és helytelen táplálkozással (tartósítószert, adalékanyagot tartalmazó ételek fogyasztásával) kifejezetten visszavesszük a kollagén erejét. Elsőre talán meglepőnek hangozhat, de a magas és hosszan tartó UV sugárzásnak való kitettség is negatívan befolyásolja a kollagéntermelődést.

Ahogy vannak károsító tényezők, úgy találunk erősítő hatású segédanyagokat is. Ennek megfelelően tudni kell, hogy a C-vitamin, a cink, a réz és a B-vitaminok elengedhetetlenek a normál kollagénszintézis folyamatához. Minimum 1000 mg C-vitamin szedése egész egyszerűen kell a kollagén optimális beépüléséhez. Habár a MARNYS® ARTROHELP MARINE halkollagén tartalmú termék összetételében van úgynevezett kofaktorként funkcionáló C-vitamin, ennek ellenére érdemes a MARNYS® VIT-C 1000 Immunkontroll folyékony liposzómális C-vitamint kiegészítőként alkalmazni az ideális szintézis bekövetkezéséhez. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ha a szervezetben alacsony a kollagén és a C-vitamin szint, akkor nagyobb eséllyel bomolhat meg az ér struktúrája, mely érelmeszesedéshez vezethet.

 

Kollagén belsőleg – Kívülről az arcbőrre kenve semmit sem ér!

Számos szépségápolási termék reklámjában hangoztatják a kollagén összetétel pozitív szerepét. Pedig a kollagén a már említett nagy molekuláris fehérje mivolta végett egész egyszerűen nem képes megfelelően felszívódni a bőrön keresztül. Vagyis az ilyen típusú arckrémek azon túl, hogy hangzatosak, sajnos maximum csak ideiglenes hidratáltságot kölcsönöznek a bőrnek, de lényeges és jelentős eredményt nem produkálnak. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a kollagént étel, valamint étrend-kiegészítő formájában is be kell juttatni a szervezetbe.

 

Miért jobb a halkollagén forrás a marha, vagy a disznó származékon túl?

A kollagén tartalmú táplálékkiegészítők piacán alapvetően a marhából, illetve disznóból készült változat dominál. Ennek oka a könnyebb és egyszerűbb beszerezhetőségben, felhasználhatóságban keresendő.

Ugyanakkor a halból előállított kollagén formula sokkal tisztább, jobban hasznosul és gyorsabban is felszívódik, mint a már említett marha vagy disznó. Továbbá kevésbé terheli meg az emésztőrendszert, így az érzékeny gyomorral rendelkezők is biztonságosan fogyaszthatják. Tehát a hidrolizált halkollagén a legkönnyebben emészthető ismert kollagéntípus a piacon. Azok számára is nyugodtan alkalmazható, akik viszolyognak a haltól, halszagtól, hiszen abszolút szagsemleges, vagyis nincsen halszaga, sőt a MARNYS® ARTROHELP MARINE termékben kellemes vanília íz dominál!

A halkollagének piacán kiemelkedik a már említett MARNYS® ARTROHELP MARINE 10 000 mg édesítőszerrel készült étrend kiegészítő, immunerősítő. Vanília aromájával, vízbe vagy joghurtba keverhető por állagával és 10 000 mg I-es típusú tengeri halkollagén, vitamin (B2-, B6-, C-, K2-, D3-vitamin) és ásványi anyag tartalmával még kellemes fogyasztási élményt is garantál. Az I-es típusú hidrolizált halkollagén a gyorsabb és teljesebb hasznosulás érdekében előemésztett, kis méretű peptidekből áll. A termék további fontos jellemzője, hogy hialuronsavat ugyancsak tartalmaz, mely az ízületek mozgékonyságáért és mobilitásáért felel. Ezen felül sebgyógyító hatású és segíti a szervezet szabad gyökök elleni munkáját.

Ezen felül az ARTROHELP MARINE glükozamin-szulfát tartalma is figyelemre méltó. A glükozaminról jó tudni, hogy segít normalizálni a porc anyagcsere-folyamatait, támogatja a sérült porcállomány regenerálódását, újraképződését, továbbá gyulladáscsökkentő hatással is bír.

 

A komplex összetételű ARTROHELP MARINE 10 000 mg I-es típusú tengeri halkollagén-tartalmú étrend-kiegészítő online többek között a MARNYS® HUNGARY webshopjában is kényelmesen és gyorsan elérhető.

https://www.marnys.hu/MARNYS-Artrohelp-Marine

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.