Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Az izom- és az idegrendszer egészséges működéséhez fogyassz magnéziumkészítményeket!

2021.05.31 09:00
Az izom- és az idegrendszer egészséges működéséhez fogyassz magnéziumkészítményeket!

Számos olyan vitamin, ásványi anyag és nyomelem létezik, amely az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen és az egészséges mindennapokhoz szükséges, ilyenek például a magnéziumkészítmények.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiség kerüljön a szervezetbe, tudatosan oda kell figyelni a táplálkozásra és olyan tápanyagokkal teli ételeket kell fogyasztani, amelyek feltöltik a kimerült raktárakat. Kifejezetten nehéz, hiszen rengeteg utánajárásra, tudatos vásárlásra és a tápanyagok megfelelő mennyiségben való fogyasztására van szükség.

Amennyiben úgy érzed, hogy ez nem menne, akkor érdemes olyan étrend-kiegészítők után nézned, amelyek természetes alapanyagokat tartalmaznak, és hozzájárulnak a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. Ilyen lényeges étrend-kiegészítők lehetnek a magnéziumkészítmények, hiszen a magnéziumnak rengeteg jótékony hatása van a szervezetre.

Miért van szükséged a magnéziumra?

A magnéziumról tudni kell, hogy 25-30 gramm található meg belőle a szervezetben, melynek nagy része a csontokban koncentrálódik. A másik fele pedig az izomsejtekben és a májsejtekben van jelen. Magnéziumra szükséged lehet annak érdekében, hogy képes legyél fenntartani a létfontosságú enzimreakciókat, amelyek többek között hozzájárulnak a csontfejlődéshez és az anyagcsere-folyamatokhoz egyaránt.

Szükség van magnéziumra az izmok kiegyensúlyozott működéséhez is, hiszen mindamellett, hogy sokkal ellenállóbbá teszi a csontokat, kedvezően befolyásolja a szívizom munkáját is. Továbbá a megfelelő magnézium bevitelnek köszönhetően képes lehetsz oldani a stresszt, megszüntetni az izomgörcsöket, amelyek akár az éjszaka közepén is felébreszthetnek, és normalizálhatod a vérnyomásodat egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy fokozhatja a fizikai teljesítőképességet is.

Marnys Mag Vit folyékony étrend-kiegészítő

Mi történik, ha nem viszel be elegendő magnéziumot?

Magnéziumhiány esetében a szervezet különböző kellemetlen tüneteket produkálhat, mint a kimerültség, a fokozott feszültség és idegesség, valamint a kényelmetlen izomgörcsök. Tartós magnéziumhiány súlyosabb betegségek kialakulásához is vezethet, mint a diabétesz, a szívbetegség vagy a kínzó alvászavar.

A felnőtt emberi szervezetnek összességében 320-420 milligramm magnéziumra van szüksége a normális működéséhez. A legtöbb magnéziumkészítmény nem csak magnéziumot tartalmaz, hanem olyan ásványi anyagot vagy vitamint, amely segíti a hatékony felszívódásban és felhasználásban egyaránt. Sőt sokkal ideálisabb, amennyiben csomagban vásárolod meg a készítményeket!

Miért válaszd az ivóampullás magnéziumkészítményeket?

Manapság már számos beviteli mód közül válogathatsz. Míg a legismertebb formula a kapszula, ma már megtalálhatod por formájában is, azonban a legkényelmesebb bevitelről és a leggyorsabb felszívódásról az ampullás készítmények tekintetében beszélhetünk.

Amennyiben most hallasz először az ampullás készítményekről, akkor nézz körül oldalunkon, ahol többet is megtudhatsz az előnyeiről!

Az ivóampullás készítményeknek köszönhetően a vitaminokat bárhova magaddal viheted és könnyen, valamint kifejezetten gyorsan, kísérő folyadék nélkül is elfogyaszthatod. Mindez azért is lényeges, hiszen egy olyan alternatívával szolgál a nyelési nehézségekkel rendelkezők, a kisgyermekek vagy az idősebb korosztály tagjai számára, amely által sokkal szívesebben fogyasztják el a magnéziumkészítményeket.

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.