Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Zöld egészség - A méregtelenítő Marnys Phytalgem Dren és a zöld színű teák jótékony hatásai

Szeitz Krisztina
2020.07.19 00:28
Zöld egészség - A méregtelenítő Marnys Phytalgem Dren és a zöld színű teák jótékony hatásai

Zöldnek lenni trendi, a szó átvitt értelmében mindenképpen! Ez hogyan jelenik meg a méregtelenítésben? Az alábbiakban megtudhatod!

Méregtelenítő kúrák – Tényleg szükségesek?

A méregtelenítés egy rendkívül felkapott és sokszor ismételt kifejezés, amely a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat hivatott eltávolítani, valamilyen külső segítség által, amelynek módszerei többféle formában is testet ölthetnek. Lehet koplalás, léböjt, vagy egyéb „szer” bevétele. Ugyanakkor elhibázott lenne azt állítani, hogy ezek az úgynevezett tisztító kúrák veszélytelenek lennének és önmagukban megkönnyítenék a test normál működési folyamatait, vagy esetleg hosszútávon fogyáshoz vezetnének.

Miért? Az emberi szervezet egy tökéletesen összerakott „gépezet”, amelyben a máj és a vesék töltik be a méregtelenítő szerepet. E két kiválasztó szervünk optimális esetben elvégzi a különböző kemikáliák, méreganyagok lebontását és kiürítését. Ugyanakkor normál működésüket a mindennapok során tudatos életmóddal, táplálkozással és olyan minőségi étrend-kiegészítőkkel, mint a MARNYS® PHYTALGEM DREN folyékony méregtelenítő igenis támogathatjuk.

 

Azt mindenképpen látni kell, hogy a méregtelenítést alapvetően az egészségtudatosságra törekvés és a betegségektől való félelem hívta életre, ami lényegében nem egy rossz dolog. Az viszont már nagyon is káros, ha valaki tisztítókúra címszó alatt gondolkodás nélkül, logikátlanul „nem ellenőrzött házi módszerekkel” nekiáll, ugyanis így sokkal többet árt saját magának, mint használ.

A különféle, pár napos kúrák helyett érdemes a hosszútávú életmódváltásra helyezni a hangsúlyt, megfelelő minőségű immunerősítők, táplálékkiegészítők és multivitaminok által megtámogatva.

Tehát, mint mindenben, így a méregtelenítés kapcsán is elengedhetetlen a tudatosság, az odafigyelés és a kellő körültekintés. Ez nem egy ördögtől való dolog, de korántsem mindegy, hogy milyen módon végezzük.

 

Ép testben ép lélek!

Mens sana in corpore sano - latin közmondás is jól tükrözi, hogy nem elég csupán testünket karbantartani, lelkünket is ápolnunk kell. Ez azért nagyon fontos, mert sokan csak a saját lelki megnyugtatásuk végett tartanak tisztítókúrát, majd az adott idő leteltével téves önhittségtől átitatva visszatérnek korábbi életmódjukhoz, tartós pozitív eredmény nélkül, sokszor még a jó baktériumoktól is „megszabadítva” önmagukat.

Igaz, a hangzatos böjtök/ tisztítókúrák/ rövid diéták gyors hatást ígérnek, mégsem szabad könnyelműen bedőlni nekik. Nézzünk néhány példát miért:

  • A káposztaleves diéta 7 napos, kizárólag káposztalevessel való táplálkozást ír elő, melyből a megkötésért cserébe annyit ehetünk, amennyit csak akarunk. Ígérete szerint megszabadítja a szervezetet a salakanyagoktól és még fogyást is eredményez.
  • Aztán ott van a léböjt, mely még szigorúbb szabályokat állít, vagyis, a léböjtkúra alatt kerülni kell minden szilárd táplálékot és kizárólag vizet, teát, zöldség- és gyümölcslevet, illetve bizonyos leveseket lehet fogyasztani. A kúra anyagcsere-folyamat javulást, fogyást, feszesebb bőrt ígér.
  • A pár hétig tartható krumplidiéta szintén csodás eredményeket hangoztat. A kizárólag burgonyafogyasztásból álló kúra fittséget, frissességet és méregtelenítést kínál.

 

Az, hogy ezekben a méregtelenítő, tisztító kúrákban ki mennyire hisz, már az egyén felelőssége. Azonban mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a testi-lelki harmónia elérése nem pár nap, vagy esetleg egy hét alatt fog bekövetkezni, hanem hosszú hónapok, esetleg évek kitartó és tudatos munkája által. Ezért nem szabad türelmetlennek, esetleg önostorozónak lenni. Fokozatosan, lépésről lépésre érdemes változtatásokat eszközölni életünkben, elhagyni a cukrokat, finomított szénhidrátokat, csökkenteni a tejtermékek fogyasztását és tartózkodni a gyorsételektől, mesterséges adalékanyagoktól. Emellett ajánlott gyógyteákat fogyasztani, minimum hetente 2-3 alkalommal sportolni, minél többet a szabad levegőn lenni és rendszeresen magas minőségű táplálékkiegészítőket fogyasztani.

Így karban tartható a test és ezzel párhuzamosan a lélek is szép lassan harmóniába kerülhet, mindenféle drasztikus, túlzott ígéretektől tobzódó, önsanyargatás nélkül.

 

Az emésztőrendszer támogatása

A méregtelenítést leggyakrabban a fogyókúrával sztereotipizáljuk, pedig sokan a különféle bélbetegségek, bélgyulladások és az IBS (irritábilis bél szindróma) kellemetlen tüneteit igyekeznek kezelni vele. Az egészséges és kiegyensúlyozott életvitel elengedhetetlen az emésztőrendszer optimális működéséhez, ugyanakkor egyes kutatások rávilágítottak, hogy célzott magnéziumfogyasztással mérsékelhetők a gyulladásos tünetek. A MARNYS® MAG VIT magnézium tartalmú étrend kiegészítőjében megtalálható magnézium-citrát ellazítja a bélrendszert, valamint a szövetekből vizet juttat a vékonybélbe, ezáltal segítve a salakanyagok optimális kiürülését.

További vizsgálatok összefügést találtak a D-vitamin hiány és a bélbetegségek (például IBS, Crohn-betegség) gyakorisága között. Ezért ajánlott a D-vitamin pótlásra ilyen szempontból is figyelni. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a D-vitamin szintéziséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű magnézium bevitele. Ezért  a MARNYS® D3-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő szedését célszerű kiegészíteni a MARNYS® MAG VIT készítmény fogyasztásával is.

A krónikus emésztőszervi megbetegedések kezelésében az aloe vera ugyancsak hatásos. Javítja a bélnyálkahártya állapotát, ezáltal járulva hozzá az erősebb immunrendszerhez. Ennek tudatában a MARNYS® ALOE ROYAL folyékony multivitaminja kiváló választás enyhébb emésztőrendszeri problémák esetén.

 

Zöld színű teákkal a kiegyensúlyozott hétköznapokért!

A tudatos és kíméletes klasszikus méregtelenítést a böjtölés helyett más módon érdemes elérni. Az említett egészségtudatos életforma és emésztőrendszer-támogatás mellett célszerű olyan superfoodokat és teafajtákat - mint például a maté- és zöld tea - segítségül hívni, melyek káros mellékhatások nélkül segítik a szervezet anyagcsere-folyamatait.

Persze a napi több csészényi tea elfogyasztása sokak számára nehezen megoldható, ezért a MARNYS® egy olyan méregtelenítést segítő étrend-kiegészítőt alkotott meg, mely egyesíti a zöld színű maté tea és a zöld tea jótékony hatásait más értékes superfoodok erejével.

 

Így született meg a folyékony formulájú PHYTALGEM DREN gemmoterápiás  készítmény, amely 7 féle organikus gyógynövény értékes részeinek felhasználásával készült. A gemmoterápia, másnéven rügyterápia az adott gyógynövény rügyeiből kinyert hatóanyag terápiás felhasználását takarja. A rügy, vagy bimbó rejti a növény tiszta életerejét, mely kimagasló hatékonysággal bír.

E különleges szépségvitamin összetevői között szerepel a gyulladáscsökkentő ananászlé-koncentrátum, a puffadásgátló bio édeskömény, az élénkítő hatású guarana,  a salaktalanító borókahajtás, valamint a mirigyrendszer- és vértisztító nyírfarügy .Továbbá a zöld színű maté- és zöld tea is megtalálható benne, melyek anyagcsere fokozó tulajdonságukkal teszik komplexé a PHYTALGEM DREN méregtelenítő készítményt.

 

A zöld tea az utóbbi évtizedek során egyre nagyobb népszerűségre tett szert és a salaktalanítás egyik legjobb eszközeként vált ismertté. Továbbá élénkítő, anyagcsere-fokozó hatásáról is mindenki által ismert. A teában található koffein a kávéval szemben sokkal egyenletesebben szívódik fel, így elnyújtva élénkíti a szerveztet, fokozza a szellemi teljesítőképességet. Ezen túlmenően szabad gyököket megkötő és antioxidáns tulajdonságai ugyancsak jelentősek.

A zöld teával ellentétben a maté (Yerba Mate) teáról már kevesebb szó szokott esni, pedig a Dél-Amerikából származó növény gazdag vitamin és ásványi anyag forrás. Kiemelten magas az antioxidáns tartalma. A zöld teához hasonlóan jelentős koffein-összetétellel van megáldva, segíti az emésztési folyamatokat és javítja a fizikai állóképességet, így járul hozzá az aktívabb élethez, valamint a fogyás beindításához.

 

E két zöld színű tea szinergiája a PHYTALGEM DREN – Iható méregtelenítés nevet viselő termékben jótékonyan érvényesül. Ezzel járulva hozzá az egészségtudatos élethez.

 

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.