Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Ismerd meg a liposzómás C-vitamint!

Szeitz Krisztina
2020.08.26 13:59
Ismerd meg a liposzómás C-vitamint!

Egészségünk alappilére a C-vitamin, szedjük is rendszeresen. De vajon azt tudjuk, milyen formában hasznosul leginkább? És azt, miért a liposzómás C-vitamin a legokosabb választás?!

 

A C-vitamin egészségre gyakorolt pozitív hatása elvitathatatlan, mindmáig az egyik legjelentősebb immunerősítőként ismert. Emellett szervezetünk megfelelő működéséhez, bőrünk optimális állapotának fenntartásához elengedhetetlen. Ugyanakkor hasznosulását tekintve nem mindegy, milyen formában, hagyományos vagy liposzómás változatban juttatjuk be szervezetünkbe!

A liposzómás C-vitamin

Napjaink egészségmegőrzéséhez egyértelműen hozzá tartozik a C-vitamin rendszeres pótlása. Nélküle nem beszélhetünk egészséges immunrendszerről, mégis fölöttébb kevés ismeretanyaggal rendelkezünk róla.

Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitaminról tudni kell, hogy vízben oldódik, vagyis az esetleges többletbevitel nem halmozódik fel, egyszerűen vizelettel távozik a szervezetből. Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy bevétele során biológiai hasznosíthatósága nagyban függ az emésztőrendszerben való felszívódásától. Ezt a tényt az étrend-kiegészítőket gyártó cégek is pontosan tudják, ezért a C-vitamin készítmények hasznosulási arányának növelése céljából különböző összetételű formulákat hívnak segítségül. Ezen formulák közül hatékonyságban kiemelkedik a liposzómák alkalmazása.

Mit takar a liposzóma kifejezés és miért jó?

A liposzómák üreges, mikroszkopikus gömb alakú hólyagocskák. Fő alkotóelemeik a foszfátsavak, amelyek kettős oldhatóságú molekulákat, vízben oldódó hidrofil metszetet és zsírban oldódó, hidrofób, azaz víztaszító részt tartalmaznak. E tulajdonság olyan egyedülálló sajátosságokat kölcsönöz a liposzómák számára, mint a vizes környezetben történő önzáródás, így válva ideális hatóanyag-szállító rendszerré.

Vagyis a C-vitamin liposzómákba „csomagolt” hatóanyagmolekulái jobban ellenállnak az emésztőenzimeknek. Ennek köszönhetően a MARNYS® VIT-C 1000- Immunkontroll a liposzómák erejével liposzómás C-vitaminjának biológiai hasznosíthatósága 50%-al jobb, mint a hagyományos C-vitaminoké. A termék további felszívódást támogató előnyei közé tartozik folyékony formulája. A folyékony állag jóval magasabb hasznosulást garantál, mint a tablettás. Az ampullás adagolásnak köszönhetően a MARNYS ® VIT-C 1000 könnyen bevehető, így az idősebb korosztály és az esetleges nyelési nehézségekkel küzdők is kényelmesen használhatják.

Ételintoleranciával küzdők számára ugyancsak alkalmas, hiszen a termék laktóz- (tej-), glutén-, valamint cukormentes. VEGÁN formulájának hála, az állati eredetű termékeket kerülők is bátran alkalmazhatják.

 

A C-vitamin szerepe a szervezetben

A C-vitamin elsődleges és legfontosabb szerepe az immunrendszer megfelelő működésének támogatásában keresendő. Ennek megfelelően csökkenti a fáradtságot, jótékonyan hat az idegrendszerre, hozzájárul a kollagénképződéshez, valamint antioxidáns hatással is rendelkezik.

A C-vitamin kollagén beépülésében játszott szerepe oly jelentős, hogy nélküle a szintézis folyamata nem tud bekövetkezni. Kollagénképződést serkentő tulajdonságának hála szebbé és egészségesebbé varázsolja a bőrt, csökkenti a ráncok megjelenését, segít leküzdeni a bőrszárazságot, valamint támogatja a fogak normál állapotának fenntartását is. Ezen tulajdonságai miatt érdemes a MARNYS® BEAUTY COL LIQUID- A szépségvitamin folyékony szépségvitaminnal együtt alkalmazni.

A C-vitaminról továbbá elmondható, hogy csökkenti a felső légúti fertőzések kialakulását, jótékonyan hat a szív-és érrendszerre, támogatja a megfelelő anyag-csere folyamatokat, valamint gyulladásgátló hatása ugyancsak jelentős, ezért pótlására minden időszakban kiemelt figyelmet kell fordítani.

 A C-vitamin szervezetre gyakorolt pozitív hatása elvitathatatlan, rendszeres szedése nélkülözhetetlen. Védjük egészségünket és legyünk tudatosak! A hangzatos mennyiségű, de nem hatékonyan hasznosuló formulával szemben válasszuk a folyékony, liposzómás C-vitamin formulát!

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.