Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén!
Tudástár

Szépségápolás és fittség az otthonmaradás időszaka alatt – 2. rész

Szeitz Krisztina
2020.04.20 15:50
Szépségápolás és fittség az otthonmaradás időszaka alatt – 2. rész

A járványhelyzet miatti otthonmaradás nem jelenti azt, hogy teljesen el kellene hanyagoljuk külsőnket. Habár a szalonok szolgáltatásaikról átmenetileg le kell mondanunk, azért ne feledjük: otthon is sokat tehetünk szépségünk megőrzéséért.

E törekvés támogatására korábban írtunk a haj, bőr, köröm megfelelő ápolásához elengedhetetlen lépésekről. Most pedig a testmozgás fontosságára és a hatékonyságát növelő egyik legismertebb étrend-kiegészítő, az L-karnitin szerepére igyekszünk felhívni a figyelmet.

Testmozgás a nappaliban – Őrizd meg fittséged!

A kényszerű otthonmaradás egyik velejárója a fizikai aktivitás drasztikus csökkenése. Az amúgy is stresszes szituációban nem a legjobb döntés a mozgás teljes elhanyagolása. Azért sem, mert a sport csökkenti a feszültséget, erősíti az immunrendszert és jótékony hatást fejt ki a szervezet normál működésére.

Szerencsére lehetőségünk van elhagyni lakásunkat, igaz a közösségi edzésnek egy időre búcsút kell intenünk, de a természetben való futás, kerékpározás és sétálás még mindig elérhető, szigorúan a kormány által meghatározott, minimum 1.5-2 méteres távolság betartásával.

Ha mégis egy időre búcsút intenél a kinti tevékenységeknek, akkor sem kell teljesen lemondanod a fizikai aktivitásról. Például a jóga és a saját testsúlyos edzések ideálisak a fittség megőrzéséhez, melyhez szerencsére ingyenes online órákra is fel lehet iratkozni.

 

Zsírégetés L-karnitinnal

A megváltozott körülmények között is nélkülözhetetlen a megfelelő izomműködést támogató étrend-kiegészítők alkalmazása. Ehhez az L-karnitin ideális választás, hiszen edzés előtt és után, valamint sportmentes napokon is segíti a szervezet munkáját.

Az L-karnitinról tudni kell, hogy egy aminosavszármazék, az emberi szervezet által is előállított, természetes anyag. A létrejöttéhez szükséges bioszintézis során elengedhetetlen a C-vitamin, a niacin, a vas és B6-vitamin megléte. Így ezen anyagok pótlására is érdemes odafigyelni, melyben a MARNYS® immunerősítő termékek nyújtanak hasznos segítséget.

Habár az L-karnitin szervezetünkben alapvetően megtalálható, fontos, hogy viszonylag kis mértékben van csak jelen, de szerencsére táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel pótolható. Élelmiszerek közül leginkább a tejtermékek és húsok tartalmazzák, viszont lényeges, hogy megfelelő táplálkozással is csak nehezen fedezhető a napi 250-400 mg-os szükséglet. Ezért célszerű táplálékkiegészítő formájában pluszban bejuttatni a szervezetbe. A vegán életmódot folytatóknak pedig különösen nagy figyelmet kellene szentelniük e lényeges aminosavszármazék pótlására. Mivel a MARNYS® L-CARNITINE készítménye vegán ezért azok is bátran használhatják, akik teljes mértékben száműzték életükből az állati eredetű táplálékokat.

Továbbá kulcsfontosságú, hogy az L-karnitin szedése kapcsán káros mellékhatásoktól egyáltalán nem kell tartani, az esetlegesen bevitt felesleg pedig egyszerűen kiürül a szervezetből.

Mivel az L-karnitin hasznos segítséget nyújt a fogyásban, ezért sportolás esetén érdemes megemelt mennyiséget fogyasztani. Az optimális zsírégető hatás eléréséhez az L-karnitint edzés előtt 20 perccel kell bevenni (a legjobb éhgyomorra), ezzel erősítve az állóképességet és elősegítve a zsíranyagcserét. Ugyanis az L-karnitin megkönnyíti a zsírsejtek energiaközpontba való szállítását, valamint javítja az izmok oxigénellátását és gátolja a tejsavfelhalmozódást.

Az L-karnitin edzés után, illetve sportolás mentes napokon alkalmazva is jótékonyan befolyásolja a szervezet működését, ugyanis csökkenti az izomlázat, védi az izomfehérjéket a leépüléstől és késlelteti a sejtek öregedését.

Összegezve, az L-karnitin páratlan hatásának köszönhetően jobban és hosszabb ideig bírhatjuk az edzést, valamint a lerakódott, nehezen megcélozható zsírraktárakat is segít felszámolni.

Az L-karnitin széles körben ismert, áldásos tulajdonságai miatt számos formában elérhető. Mégis, a MARNYS® L-CARNITINE készítménye folyékonyságával, ideális hasznosulásával, finom, narancsos ízvilágával és magas, 2000 mg-os hatóanyag tartalmával kiemelkedik a sorból. Ampullás kiszerelésének hála bárhová könnyedén magunkkal vihetjük és kényelmesen, a kellő időben alkalmazhatjuk.

Aerosoft Kft. +36-70/315-5755 1024 Budapest, Buday László utca 16.