fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

A MARNYS® vitaminok természetes összetevői

Méhpempő

Propolisz

Homoktövis

Aloe vera

Bodza

Echinacea

Méhpempő

Tudta, hogy a méhpempő kitűnő forrása a vitaminoknak, ásványi nyomelemeknek es egyéb biológiailag aktív hatóanyagoknak. Nem véletlenül tartják a méhkirálynő hosszú életének titkát is a méhpempő hatásának.

image

A méhpempő pollen, nektár és enzimek keveréke, melyet a dolgozó méhek állítanak elő, azaz egy teljesen természetes anyag. Magas tápértékű származé, amely egyben a méhkirálynőnek egész élete során az egyetlen tápálálékforrása. Éppen ezért a méhészettel foglalkozók úgy gondolják, hogy a méhkirálynő hosszú élettartamának titka a kizárólag méhpempővel történő táplálkozásában rejlik.

A méhpempő már önmagában, a természetes valójában tartalmaz - többek között - nyers fehérjéket, szénhidrátokat, nyomokban C-vitamint, B vitamin komplexeket, úgymint tiamint, riboflavint, piridoxint, niacint, pantoténsavat, biotint, folsavat, illetve szterint, biopterint és neopterint, valamint további ásványi anyagokat és nyomelemeket, illetve természetes tartósítószert, enzimeket, antibiotikumokat.

A méhpempő természetes összetétele által
  • Fokozhatja a termékenységet, késleltetheti a klimaxot.
  • Lassíthatja a szervezet öregedését.
  • Csökkentheti a szellemi és fizikai kimerültséget, erősítheti az idegrendszert.
  • A vérnyomás szabályozási folyamatára hathat.
  • Hatásos szív- és érrendszeri problémák, emésztési és anyagcsere zavarok, immungyengeség, vérszegénység, alultápláltság, asztma, nyombélfekély és bőrbetegségek esetén.
  • Az agyalapi mirígyre és a mellékvesére gyakorolt hatása miatt segít legyőzni a depressziós állapotot, az erőtlenséget, az idegkimerültséget és a fizikai fáradtságot.
  • Allergiás reakciók enyhítésére szolgál szterin tartalma által.

Propolisz

Tudta, hogy a proplisz flavonoidot tartalmaz, mely napjaink egyik kiemelt egészségmegőrzője?

image

A propolisz eredeti forrása a flavonoidoknak, melyek szinte minden növényben megtalálhatók, de legnagyobb mennyiségben a gyümölcsök és zöldségek, a fűszernövények, illetve a hüvelyesek tartalmazzák őket. A szervezet számára elsősorban azért hasznosak, mert összetevőik hatékony antioxidánsok. A MARNYS® propolisz minősége egy standardizált minőségi előírást követve biztosítja a minimum 10%-os koncentrációjú flavonoid tartalmat, galangin formájában. A galangin egy olyan természetes úton nyert kivonat, amely segíti az immunrendszer megerősítését, tehát egy jó minőségű propolisz magas galangin tartalommal bír. A MARNYS® szabadalmazott technológiai eljárással tisztítja meg a propoliszt az úgynevezett inaktív részektől, mint például a méhviasz vagy kaptár darabkák. Az így nyert propolisz rendkívül magas koncentrációjú és ez által jelentősen hatékonyabb.

A propoliszt elsősorban gyulladáscsökkentésre, vírusos betegségek megelőzésére használják, illetve külsőleg fekélyeket, felszíni égési sérüléseket regenerálnak a származó termékekkel. A propoliszról ezenfelül úgy tartják, hogy védi a szívet és hozzájárulhat annak egészségéért, illetve képes az immunrendszer védelmi képességének erősítésére. Egy kutatási tanulmány rámutatott arra is, hogy célirányosan vizsgált állatok esetében a propolisz segítségével csökkent a szürkehályog kialakulásának esélye az utódokban.

Homoktövis

Tudta, hogy a fertőzések elleni legjobb védekezés az erős immunrendszer?

A homoktövis vízben oldódó sárga flavonoidokat tartalmaz. Mivel a flavonoidok rendkívül hatékony antioxidánsok, napjainkban az egyik legfontosabb egészségmegőrzőkké léptek elő. A homoktövis termésében igen nagy mennyiségben található C-vitamin, emellett nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, E-, K--vitamint.

image

Tudta, hogy a homoktövis alkalmas az immunrendszer erősítésére, allergia ellenes hatása miatt a tünetek enyhítésére, fizikai és szellemi erőnlét növelésére a mindennapi stresszes hajszolt életmódban, sportolókra teljesítmény fokozó hatása lehet, hajerősítőként és hajhullás ellen is bevethető, máj és bőrtisztító szerként is ismeretes, bőrfiatalító hatású, magas vérnyomás probléma esetén az összetevői okán jótékony hatású, antioxidáns jellegű, kimerültség esetén vitalizál?

Aloe vera

Tudta, hogy az Aloe Vera ismerete és felhasználása több mint ötezer éves múltra tekint vissza. Az ókori Egyiptomban az örök élet növényének tartották, de jótékony hatásait a Mezopotámiaiak, Görögök és Indiaiak is ismerték.

image

Az Aloe Vera leveleiből frissen kisajtolt nedv több mint 160 különböző anyagot tartalmaz: Meg kell említenünk köztük az A-C- E vitaminokat, a B –vitamin csoportokat, az ásványokat (mint például kalcium, magnézium, vas és cink) számos aminosavat, enzimeket és a magas koncentrációban jelen lévő poliszacharidokat, melyek a gyomor és bélrendszer vízmegkötő mechanizmusát szabályozzák, ezáltal elősegítve az egészséges bélmozgást és megfelelő kiválasztást. A poliszacharidok másik lényeges funkciója, hogy energiával látja el szervezetünket. Mindezért nagyon fontos, hogy amikor aloé vera juice terméket vásárolunk az minél magasabb poliszacharid tartalmú legyen.

Bodza

Tudta, hogy a bodza immunrendszeri serkentő, megfázás, köhögés csillapítására kiválóan alkalmas?

Echinacea

Tudta, hogy az Echinacea, más néven kasvirág kiválóan használható meghűlések, allergiás panaszok és tünetek enyhítésére, a hörghurut, középfülgyulladás, mandulagyulladás, nőgyógyászati és húgyúti fertőzések, valamint bőrgyógyászati kórfolyamatok és reumás eredetű betegségek kezelésére is?