fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Vitaminokról folyékonyan!

  • 2018-11-19 09:51:49
  • Módosítva, ekkor: 2018-11-19 17:27:22

Vitaminokról folyékonyan!

A tablettáktól és poroktól kezdve, a gumicukron és kapszulákon át, a nyalókákig és még folytathatnánk a sort - szerencsések vagyunk, hogy olyan korban élünk, ahol a vitaminok sokféle formában léteznek.Amikor feltankolnánk vitaminnal, akkor látható csak igazán, hogy a formulák közti választási lehetőség egyenesen szédítő. Jobb az egyik, mint a másik? Melyiket a legkönnyebb megemészteni? És mennyire hatékony, hogyan érvényesül a felszívódása?

Függetlenül attól, hogy ki mennyire jártas a vitaminok világában, minden bizonnyal a folyékony vitaminok már sokak figyelmét felkeltették, amikor is a polcokon roskadozó választékkal találták magukat szemben.

Semmi sem bizonyítja jobban a fenti tényt, mint például az, hogy számos európai ország vagy akár az Egyesült Államok tekintélyes méretű táplálék-kiegészítő piacának jelentős részét is, ma már a folyékony vitaminok uralják.

De valójában honnan ered ez a trend és melyek a folyékony vitaminok előnyei?

A folyékony vitaminok rendkívül kényelmesen fogyaszthatók, egyszerűen lenyelhetők, és sokszor meglehetősen gazdaságosak, mivel lehetőségünk van kompakt formulát vásárolni, ahelyett, hogy több tucat egyedi táplálék-kiegészítőt vennénk meg, különálló dobozokban.

A folyadékok rugalmasságot biztosítanak az adagolás során és a legtöbb ember számára - különösen a gyermekek és az idősek esetében - nagyon könnyű a fogyasztásuk.

Mi több, a folyékony vitaminok sokak számára könnyebben is emészthetők, mint egy kemény tabletta.

Így egyszerűbb és gyorsabb felszívódásuk, jobb a biológiai hasznosulásuk, hiszen szájon át történő alkalmazás során egyéb fontos tényezők is befolyásolják a készítmények felszívódását, mint például a béltraktus funkcionális állapota, annak pH értéke, az ételek folyamatban lévő emésztési ciklusa. Szinte bele sem gondolunk, hogy a vitaminok ugyanúgy az emésztőrendszeri folyamatok hatása alá kerülnek, akár az elfogyasztott ételek vagy italok.  Ezért nagyon fontos körülmény, hogy a folyékony formulák felszívódási aránya meghaladhatja a tablettákét. A folyékony formulák felszívódási aránya magasabb 90 %-nál. Halmazállapotuk által a MARNYS® folyékony vitaminjai azonnal a véráramba kerülnek és 90-98%-ban hasznosulnak a folyékonyságnak köszönhető gyors felszívódás által. Gyógyszerészeti termékek esetében ráadásul minél magasabb az aktív hatóanyag koncentráció annál nagyobb a felszívódás is.

A gyors és hatékony felszívódás a folyékony vitaminok egyik nagy előnye. Mivel eleve oldott állapotban vannak, nem veszik túlzottan igénybe a szervezetet a vitaminok lebontásában - sőt, valójában nem is kell sokat tennie a testünknek ahhoz, hogy hasznosítsa az egyes alkotóelemeket, vitaminokat. Ma már szinte elvárás, hogy az étrendkiegészítők ne csak hatékonyak, de kellemes ízűek is legyenek, így a folyékony vitaminok jelentős része valójában jóízű is. (Ki gondolta volna?)

 

Ha szeretne többet megtudni a folyékony vitaminok előnyeiről, olvasson tovább!

Mire figyeljünk még oda vitaminok vásárlásakor?

Táplálékkiegészítők biztonsága és minősége

A megbízható táplálékkiegészítő gyártók bevizsgáltatják termékeik biztonságát és hatékonyságát a piacra kerülésük előtt. A vitaminok megvásárlása előtt érdemes rákeresni és meggyőződni arról, hogy a GMP (Good Manufacturing Practices – Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) minősítéssel rendelkeznek-e.

Továbbá a magas minőségű vitaminok hozzáadott összetevői nem GMO – genetikailag módosított összetevők- technológiával készültek, továbbá besugárzástól mentes, illetve szintetikus- és növekedési hormonmentesek.

Allergénmentesség

Javasolt alaposan átvizsgálni a címkét és meggyőződni arról, hogy a termék mentes-e a leggyakrabban előforduló allergénektől, vagyis nem tartalmaz glutént, tejterméket, búzát, tojást, olajos magvakat vagy élesztőt.

De, ami a legfontosabb! Igyekezzünk olyan főként növényi alapú, organikus étrendet kialakítani, amely vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag! Törekedjünk nagy odafigyeléssel, változatosan, és nem utolsó sorban egészségesen táplálkozni!

További információ: www.marnys.hu